<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1981897&amp;fmt=gif">
Helly Hansen

Helly Hansen MXR Mixer Werkschoenen

Helly Hansen MXR Werkschoenen bieden alle comfort en kwaliteiten van een Lederen werkschoen alleen dan gemaakt met gerecyclede en non-dierlijke materialen


Helly Hansen Mixer of MXR zijn lichtgewicht werkschoenen gemaakt van een mix van nieuwe materialen en gerecyclede materialen. De materialen zijn slijtvast en op de belangrijkste plekken is extra bescherming tegen slijten toegevoegd. Zoals een extra neusbescherming en hielversteviging, dit help het slijten van deze onderdelen te verminderen. De bovenzijde is gemaakt van Microfiber en Ripstop Polyester, wat een look en slijtvastigheid van leer geeft maar verder volledig dierproducten-vrij is.

Lichtgewicht en comfortabel lopen dankzij MXR werkschoenen

Doordat de schoenen voorzien zijn van een kunststof beschermneus en anti-penetratie tussenzool zijn de geveterde werkschoenen volledig metaalvrij. Dit maakt ze enorm lichtgewicht dit samen met de loopzool van HellyGrip Rubber en een EVA eTPU  tussenzool voor het opvangen van stappen tijdens het lopen, zorgt voor meer uitgeruste voeten aan het einde van de dag vergeleken met traditionele werkschoenen. Over de zolencombinatie gesproken, de schoenen zijn ontworpen om energie terug te geven beide vanuit de middenzool en de binnenzool.

De binnenzool en de voering zijn ook nog eens ademend en vochtafvoerend. Dit zorgt ervoor dat zweet vanuit de voeten beter afgevoerd wordt naar buiten de schoen, wat het comfort gedurende dag verbeterd vooral op iets warmer dagen.

helly-hansen-mixer-top

Veters of BOA sluiting?

Terwijl werkschoenen traditioneel een vetersluiting hebben is er in de MXR collectie ook een optie tot een BOA sluiting. Dit laatste heeft diverse voordelen, waar je normale veters stuk kan trekken is het materiaal van een BOA sluiting steviger. De BOA sluiting kan je gemakkelijk aandraaien of losmaken waardoor je je schoenen sneller uit en aan kan trekken, wat handig kan zijn bij het wisselen van schoenen of als je schoenen uit moet voor detectiepoortjes. Een voordeel van de veter variant is dan weer dat ze volledig metaalvrij zijn en dus niet uitgetrokken hoeven te worden bij een metaaldetector.

Helly Hansen MXR Vegan en ecologisch verantwoorde Werkschoenen?

Ja! Deze werkschoenen zijn volledig vrij van dierlijke materialen, vergeleken met lederen werkschoenen is dit al een ecologische verbetering. Maar om ze ecologisch nog beter te maken zitten er ook diverse gerecyclede materialen in voering en bovenzijde. Dit maakt de werkschoenen beide vegan en ecologisch verantwoord. Ook is Helly Hansen bezig om hun ecologische voetafdruk te verminderen door meer ecologisch verantwoorden schoenendozen!

Wil je alle Helly Hansen MXR werkschoenen een keertje bekijken? Gebruik dan de onderstaande knop om het assortiment te zien!

Ook vaak gelezen

Krijg updates over Unishore Bedrijfskleding

Schrijf je in op onze blog nieuwsbrief en ontvang de laatste updates zodra deze uitkomen.