<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1981897&amp;fmt=gif">

Helly Hansen Manchester LTR Werkschoenen

Helly Hansen Manchester Werkschoenen zijn al een geruime tijd een succes, de vraag voor een lederen variant bleef staan tot nu de LTR Lederen variant uitgekomen is


Helly Hansen Manchester LTR Lederen werkschoenen zijn een alternatief op de populaire Helly Hansen Manchester werkschoenen. Waar bij de originele collectie de bovenzijde gemaakt is van Ripstop Polyester met Microfiber is in de LTR gekozen voor leer. De reden hiervoor is omdat er toch een vraag blijft voor lederen schoenen, sommige mensen ervaren dat dit langer mee gaat met de werkzaamheden die ze doen en dat de werkschoenen makkelijker in onderhoud zijn.

Zijn de lederen werkschoenen een verbetering?

De vraag die ons al gesteld is, is het een verbetering? Nee, het is een verandering die in sommige gevallen een verbetering is en in andere gevallen misschien helemaal niets uit maakt. Waar bij Ripstop Polyester en Microfiber losse stof en viezigheid iets makkelijker vast blijven zitten in de stof waardoor je harder moet borstelen om ze schoen te krijgen, is het leder een gladder materiaal waar stof en viezigheid minder goed in vast blijft zitten. Het kan als je met veel zand of cementstof werkt dus een enorme verbetering zijn voor het onderhoud. Werk je in een magazijn, een winkel of transport dan kan de Ribstop variant net zo comfortabel en geschikt zijn als de lederen variant

Helly Hansen Manchester LTR Top

Een S3L of S7S waterdichte variant van Manchester

Waar de originele Manchester werkschoenen voldoen aan een S3 of S1P goedkeuring maken de LTR varianten gebruik van de vernieuwde EN ISO 20345 normering uit 2022. Respectief S3L voor de lage variant welke waterafstotend is, maar voor de hoge varianten is gekozen om materialen te kiezen om ze S7L te maken, dit houdt in dat ze voor een werkdag waterdicht zijn. S7 werkschoenen en S7 werklaarzen zijn namelijk volledig waterdicht, dit doen ze door gebruik te maken van membranen en materialen die vocht van zweet veelal wel naar buiten afvoert maar niet naar binnen laat. Een goed advies blijft wel altijd je werkschoenen goed te laten drogen na een werkdag.

Helly Hansen Manchester BOA of veterschoenen?

Ook in de nieuwe LTR selectie van de Manchester werkschoenen zitten werkschoenen met een BOA sluiting. Een voordeel van BOA werkschoenen is dat de gemakkelijk en snel uit en aan te trekken zijn. Het BOA sluiting materiaal is enorm stevig en zorgt ervoor dat de schoen goed om de voet aansluit. Een BOA sluiting is vooral gemakkelijk op locaties waar je regelmatig van schoenen wisselt, of ze tijdelijk uit moet trekken. Ze zijn ook gemakkelijk als er met bijvoorbeeld handschoenen geen veters gestrikt kan worden, het aandraaien en losmaken kan al met 1 hand.

Metaalvrije Manchester lichtgewicht werkschoenen

Een groot onderdeel van de Manchester collecte is dat ze enorm lichtgewicht zijn, dit komt voornamelijk doordat er geen stalen tussenzool of neus in zit, maar van composiet. Dat ze hierdoor lichter zijn is geen wonder en wat dit voor de drager betekent is dat je voeten en benen meer rust hebben aan het einde van de dag. Dit houdt ook in de de drager hierdoor minder moe is.

Nog een voordeel hiervan is dat ze metaalvrij zijn. Dit is erg behulpzaam op locaties waar je door detectiepoortjes heen moet, je hoeft ze namelijk niet uit te trekken om door de poortjes heen te lopen. Denk hierbij aan vliegvelden, energie centrales en ziekenhuizen. Ook als je met magnetische apparatuur werkt houdt dit je veiliger.

Helly Hansen Manchester kleding collectie

Behalve werkschoenen is de Manchester collectie compleet dankzij de werkkleding. Van werkbroeken met stretch tot katoenen shirts en sweaters gecombineerd met een uitgebreide collectie van werkjassen kan het gehele bedrijf gekleed worden. De kleding is niet alleen comfortabel maar ook functioneel.

Ook vaak gelezen

Krijg updates over Unishore Bedrijfskleding

Schrijf je in op onze blog nieuwsbrief en ontvang de laatste updates zodra deze uitkomen.